הקירות מתקלפים? קבלו הצעה לעיצוב מחדש של מעון ראש הממשלה

מושיק גלאמין ביקר במעון ראש הממשלה וחשף ליקויים מבניים איומים. בהמשך קראנו על חגיגת בזבוזים בגלל תשתיות קלוקלות. אז פנינו למשרד אדריכלים מוביל וקיבלנו הצעה איך לפתור את הברוך

קירות מתקלפים (יח"צ)
יח"צ

כולנו כאבנו מאוד כשצפינו בסרטון ה"פייסבוק" שהעלה מושיק גלאמין לדף שלו. הסרטון חשף ליקויים בתשתית הבית בו מתגורררים ראש הממשלה ובני משפחתו. בית שכזה, שמארח אורחים רמי דרג, צריך מצד שני, לאפשר התנהלות חיים רגילים. מעון ראש הממשלה חייב להיות מעוצב ברמה גבוהה ובפונקציונאליות מתאימה. מסרנו את הסרטון המדובר למשרד "קררו - אמני אדריכלות ומעצבי חוויות". האדריכל הראשי, קובי קררו וצוותו, עבדו קשה על מנת לייצר לנו פתרון יצירתי ועדכני. שרה – הנה קבלי עיצוב בחינם.

קררו: "ייצרנו פתרון הולם לבעיה. לקחנו בחשבון את הצרכים, המטרות והבעיות שהוצגו. הבטנו בבית ברוח עכשווית שמשלבת אמנות ואדריכלות. המטרה היא ליצור בית רלוונטי שגם משאיר חוויה למשתמש ולמבקר.. בתרשימים מצורף המצב הקיים של בית ראש הממשלה, לעומת המצב המוצע שלנו.

"כבר בעת המעבר בדלת הכניסה, ניתן לחוש באווירת הכנסת אורחים ישראלית. תחושה זו מתקבלת באמצעות קיר זכוכית החוצץ בין מבואת הכניסה לחדר קבלת הפנים. קיר הזכוכית יוצר תחושת שקיפות ונינוחות. שטיח המוביל מהכניסה הראשית של הבית עד לחלל הראשי, תורם לתחושת הממלכתיות אך גם מאפשר מעבר רך ונעים מחלל קבלת הפנים לחלל האירוח.

מבואת הכניסה שהייתה עד כה קטנה וצמודה לשירותי האורחים הורחבה על ידי הריסת שירותי האורחים וחדר המזווה השייך למטבח. בצמוד לו הוקם חדר התרעננות קטן, אינטימי ומעוצב.

החדר העגול תוכנן ועוצב מחדש לשמש חלל עבודה לראש הממשלה ורעייתו ובנוסף ישמש את האורחים כחדר התייעצויות. הריהוט בקיר העגול הוסר, החלונות הוגדלו על מנת לאפשר כניסת אור טבעי. הספרייה הוחלפה בחדשה ונצבעה בצבעים רכים ובהירים התורמים לתחושת מרחב וחמימות.

בחלל בו נמצא חדר המגורים יחד עם פינת האוכל, הוזז הפסנתר, כך שנוצר חיץ בין פינת האוכל לסלון הרשמי. הדבר יאפשר שימוש במהלך הארוחות וגם בזמן האירוח בסלון. סלון האירוח יועד לישיבה נינוחה המעודדת שיח ופתיחות. בסלון הונחו 2 ספות גדולות הממוקמות זו מול זו וכן שתי כורסאות התוחמות את החלל, אך מאפשרות מעבר מרווח מחלל הישיבה לחלל המרכזי. פינת האוכל והסלון אובזרו בשטיחים , על מנת ליצור תחושת חמימות . הקיר המפריד בין פינת האוכל לחצר החיצונית, הוחלף בקיר זכוכית היוצר זרימה בין החוץ לפנים.

חצר הבית עוצבה תוך מחשבה על שילוב בין צרכיו של ראש הממשלה לצרכי המשפחה. חלל החצר מאפשר לראש הממשלה להתמקד בקבלת החלטות בראש שקט.
במרכז החצר הונח שולחן גדול לישיבה משותפת לארוחות, התייעצויות עם גורמים רשמיים ועוד. סביב השולחן עוברת תעלת מים זורמים היוצרת תחושת זרימה ורוגע. התעלה ממשיכה ועוברת בצמוד לקיר הזכוכית אל פינת האוכל וכך נשמרים עקרונות העיצוב השואפים לזרימה ורוגע גם בעת ישיבה סביב שולחן האוכל.

המטבח שמשמש לאירוח אישים בכירים, אך גם לשירות בני המשפחה, הפך לחלל גדול ורחב ע"י שבירת כל הקירות. ובכך ,הוא מאפשר לדיירי הבית לשבת בו לארוחות לא רשמיות. על מנת לשמור על חציצה בין עובדי משק הבית הנמצאים במטבח לאורחי בית ראש הממשלה, הוקמו בינו לבין פינת האוכל שני קירות צניעות היוצרים חציצה מוחלטת בין שני החללים.

משרד ראש הממשלה הוא החדר החשוב ביותר בבית. בחדר זה מתקבלות החלטות. חדר זה עוצב בהתאם לצרכי ראש הממשלה. הוסר הקיר הגובל בחצר ובמקומו הוקם קיר זכוכית עם יציאה לחצר הפנימית, המאפשר כניסת אור טבעי רב ככל האפשר. הריהוט בחדר הוחלף בחדש, לפינת הישיבה נבחרו רהיטים שעוצבו ע"י מעצבים ישראליים צעירים, תוך שמירה על קווים מודרניים ומינימליסטים. הספריה בחדר עוצבה כך שתאפשר הצגה של פריטים בעלי ערך מנטלי ואחסון מסמכים רשמיים מאחורי דלתות כספת המוסתרות על ידי דלתות הספריה.

כל חלל הבית רוצף בשיש המיוצר בישראל, פריטי העיצוב נוצרו ע"י אמנים ישראליים דוגמות ראובן רובין – אמן המסמל בעיני רבים את השילוב בין הגלותיות לישראליות, נחום גוטמן, בתיה לישנסקי ויחיאל שמי.

קררו – אמני אדריכלות ומעצבי חוויות